Bulgursalat med artiskokker, oliven og soltørrede tomater


Bulgur med ristede kikærter

Bulgursalat med artiskokker, oliven, soltørrede tomater, salatost, cherrytomater, agurk, ristede kikærter og persille er en nem og lækker hverdagsret, som kan nydes til enten frokost eller aftensmad. Bulgursalaten er god at have med i sin madpakke, og den kan sagtens tilberedes dagen forinden, den skal spises.

Ingredienser


Bulgur

2 dl. bulgur

4 dl. vand

1/2 grøntsagsboullionterning

Salat

240 g. kikærter, en dåse

160 g. sorte oliven

110 g. artiskokker fra glas

60 g. soltørrede tomater

75 g. salatost i tern

1/2 agurk

8 stk. cherrytomater

Frisk persille

Friskkværnet salt og peber

Olivenolie

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2

Vend kikærter i olivenolie, salt og peber og bag dem på en bageplade beklædt med bagepapir i ovnen, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 20 minutter.

3

Bring vandet i kog i en lille gryde og tilsæt grøntsagsboullion og bulgur. Skru ned på middelvarme og lad det simre under låg i 12 minutter. Tag gryden af kogepladen og lad bulguren trække i yderligere 10 minutter.

4

Skær artiskokker, soltørrede tomater, agurk og cherrytomater i tern. Dræn oliven og hak persille fint. Bland grøntsager, salatost, bulgur og ristede kikærter i en skål og smag til med salt, peber og mere persille.

Tips og Tricks


Spis bulgursalaten med chiliflager, ristede mandler og humus. Server også gerne et godt stykke brød til eller server bulgursalaten som tilbehør til grillede grøntsager såsom aubergine eller squash. Lav gerne en dobbeltportion, så der er ekstra salat til at tage med i madpakken og tilsæt gerne flere grøntsager.


Bulgursalat med artiskokkerBulgursalat med soltørrede tomater

Tags