Bircher müesli med æble


Morgenmad

Sofie Engkjær
Bircher müesli med kanel, kardemomme og vanilje

Bircher müesli er en frisk og nærende grød, som røres sammen aftenen inden, den skal spises til morgenmad. Grøden er ideel at spise på en travl morgen eller blot på en sommermorgen, hvor lysten til varm grød ikke melder sig. Spis grøden i alt sin enkelthed eller top den med ristede nødder, nøddesmør eller friske bær.

Ingredienser


1/2 dl. finvalsede havregryn

1/2 dl. grovvalsede havregryn

1-1 1/2 dl. mælk

1/2 dl. yoghurt naturel eller skyr

1 dadel, uden sten

1/2 æble

1 tsk. chiafrø

1/2 tsk. kanel

1/4 tsk. kardemomme

1/4 tsk. vaniljepulver

Et nip salt

Evt. 1 tsk. kokossukker, ahornsirup eller akaciehonning

Fremgangsmåde


1

Skær dadel og æble i tern og kom frugtternene i en lufttæt beholder sammen med de resterende ingredienser. Rør ingredienserne godt sammen og opbevar grøden på køl natten over. Næste morgen toppes grøden med et drys kokossukker, ristede mandler eller mandelsmør.

Tips og Tricks


Har du hørfrø, græskarkerner, solsikkekerner og mandler på lager? Så rist dem kort og rør dem i grøden, det smager skønt sammen med de syrlige æbler. Prøv også at erstatte æble med pære og erstat evt. lidt af mælken med æblemost eller æblejuice for en mere autentisk Bircher müesli. Husk at du naturligvis kan lave en større portion, hvis du er ekstra sulten eller forbereder morgenmad til flere dage.


Bircher müesliBircher müesli med æble

Tags