Banankage-havregrød


Morgenmad

Sofie Engkjær
Havregrød med smag af banankage

Havregrød med smag af kage - lyder det som noget for dig? Så får du her en opskrift på havregrød med smag af banankage. Grøden er sød men uden sukker, det skyldes en moden banan, som også gør grøden cremet og fløjlsblød. Grøden er krydret med kanel, og den er serveret med en skefuld chokoladesmørepålæg, her Nocciolata, og en håndfuld ristede valnødder.

Ingredienser


Grød

1 lille banan, gerne med brune pletter

1/2 dl. finvalsede speltflager

1/2 dl. grovvalsede havregryn

1 dl. mælk

1 1/2 dl. vand

1 tsk. chiafrø

1 tsk. hampefrø

1/2 tsk. stødt kanel

Et nip salt

Toppings

Nocciolata/nutella

Ristede valnødder

Fremgangsmåde


1

Mos bananen med en gaffel og rør bananmosen sammen med grødens øvrige ingredienser i en lille gryde. Skru op på middelvarme og rør hyppigt. Skru ned på lav varme, når grøden begynder at småkoge. Tilsæt evt. mere væske og tag grøden af varmen, når den er blød og cremet.

Tips og Tricks


Forbinder du bananbrød med rosiner og flere varme krydderier, så rør endelig det i din grød i gryden og top grøden med en skefuld græsk yoghurt, valnødder og ahornsirup. Eller undlad kanel og tilsæt et nip vanilje og server grøden med frisk banan, mørk chokolade og valnødder. Grøden kan varieres på lige så mange måder som et bananbrød kan varieres på.


Havregrød a la banankageBanankage-havregrød

Tags