Bagt havregrød med banan, peanutbutter og chokolade


Morgenmad

Sofie Engkjær
Bagt havregrød med banan, peanutbutter og chokolade

Kage til morgenmad lyder næsten for godt til at være sandt, men du kan sagtens få en god og nærende start på dagen med bagt havregrød med banan, peanutbutter og chokoladeknapper, som både ligner og smager som kage. Spis den bagte havregrød som den er eller server den med græsk yoghurt, banan og ahornsirup.

Ingredienser


Grød

1 dl. havregryn

3/4 dl. mælk el. plantedrik

1/2 moden banan

1 æg

1/4 tsk. bagepulver

1/4 tsk. kanel

Et nip salt

Fyld

1 spsk. mørke chokoladeknapper

1 spsk. peanutbutter

Fremgangsmåde


1

Blend havregryn, mælk, banan, æg, bagepulver, kanel og salt til en flydende dej uden klumper.

2

Hæld dejen i en ramekin eller lille tærteform og tilsæt en skefuld peanutbutter til dejen. Brug en ske til at dække peanutbutteren med dej og drys chokoladeknapper over. Bag grøden i ca. 20-25 minutter, til den er gylden og gennembagt.

Tips og Tricks


Du kan naturligvis undlade chokolade og erstatte chokoladeknapper med knuste valnødder. Peanutbutteren kan også erstattes med en anden nøddesmør eller dulce de leche, hvis grøden skal være ekstra dekadent. Er du så heldig at have en airfryer, kan du nøjes med at bage grøden i 15 minutter ved 150 grader.


Bagt havregrød med bananBagt havregrød

Tags