Ærtesuppe med græskarkerner


Hovedret

Kristoffer Andreasen

Loading...

Supper kan spises hele året, selvom de fleste plejer at lave dem til vinter. Denne flotte grønne ærtesuppe passer perfekt til en let aftensmad. Du skal desuden ikke bruge særlig mange ingredienser til at lave den. Mange af dem har du sikkert allerede i dit køkken.

Ingredienser


600 gram frosne ærter

2 fed finthakket hvidløg

1 stort hakket løg (eller skalotteløg)

8 dl grøntsagsbouillon

1 dl piskefløde

Salt og peber

1 dl creme fraiche (til toppen)

Græskarkerner (til toppen)

Evt frisk mynte til toppen

Fremgangsmåde


1

Start med at tage en høj pande eller gryde op og tænd for medium varme. Kom de hakkede hvidløg og løg på panden og steg dem i ca. 5 minutter indtil de er bløde. De må ikke få for høj varme.

2

Kom grøntsagsbouillon i gryden sammen med ærterne. Nu skal det hel simre i ca. 5 minutter før suppen blendes. Det letteste er nok at bruge en stavblender, men du kan sagtens hælde suppen over på en større blender og derefter tilbage i gryden.

3

Kom fløden i suppen sammen med lidt salt og peber. Anret suppen med lidt creme fraiche på toppen og nogle græskarkerner eller croutoner. Du kan eventuelt komme nogle enkelte ærter på toppen. Velbekomme!

Tips og Tricks


Du kan selv bestemme hvad du gerne vil komme på toppen af suppen. Det er altid et godt udgangspunkt at tilføre noget knasende, så man ikke kun får teksturen fra den cremede suppe.

Tags