Æblekompot med kanel og kardemomme


Tilbehør

Sofie Engkjær
Æblekompot med kanel og kardemomme

En simpel og nem opskrift på æblekompot krydret med kanel, kardemomme og sødet med kokossukker. Spis kompotten til morgenmad som topping på græsk yoghurt, kefir eller havregrød. Eller server æblekompotten til dessert med flødeskum, vaniljeis eller cremefraiche rørt med lidt vaniljesukker.

Ingredienser


5 små æbler

1/2 dl. vand

2 spsk. kokossukker

1 tsk. kanel

1/2 tsk. kardemomme

Fremgangsmåde


1

Skyl æblerne, fjern kernehusene og skær æblerne i mundrette tern.

2

Kom æbletern, kokossukker, kanel, kardemomme og vand i en gryde. Kog op under hyppig omrøring og skru ned på middelvarme. Rør jævnligt til æblerne er bløde og mos dem let med en gaffel.

3

Skold et glas og kom æblekompotten heri. Opbevar kompotten på køl.

Tips og Tricks


Skræl gerne æblerne, men det er skrællen, som giver kompotten farve. Tilsæt eventuelt 1 tsk. vaniljesukker eller et par tomme vaniljestænger til gryden. Hvis du ønsker en cremet kompot, kan du blende den med en stavblender. Tilsæt gerne flere krydderier såsom et nip nelliker, ‘pumpkin spice’ eller undlad helt krydderier. Hvis dine æbler er meget søde, kan du tilsætte mindre sukker og tilsæt gerne mere, hvis æblerne er meget syrlige. Smag dig frem, og så kan rørsukker fint erstatte kokossukker.


ÆblekompotNem æblekompot med kanel

Tags