Vegetarisk frittata med kartoffel og champignon


Hovedret

Sofie Engkjær
vegetarisk frittata

Frittata, også kendt som spansk omelet, er den ideelle tøm-køleskabet-ret. Her i en version med bagekartoffel, champignon, spinat, cherrytomater og fetaost. Et nemt og billigt måltid fuld af næring. Servér gerne frittataen med ristet rugbrød, et godt stykke brød eller frisk salat.

Ingredienser


300 g kartoffel

200 g champignon

1 løg

2 håndfulde spinat

1 håndfuld cherrytomater

50 g fetaost

6 æg

2 spsk græsk yoghurt

1 tsk rosmarin

Friskkværnet salt og peber

Purløg

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

2

Skræl og kog kartoflerne til de er møre, det tager cirka 15 minutter. Rens champignon og skær dem i skiver og løget i ringe.

3

Steg champignon og løg i lidt olivenolie og tilsæt spinat inden panden tages af varmen.

4

Pisk æg med græsk yoghurt, salt og peber.

5

Beklæd en springform med bagepapir. Skær kartoflerne i skiver og kom dem i springformen sammen med stegt champignon, løg, spinat og halve cherrytomater.

6

Smuldre fetaost over grøntsagerne og tilsæt æggemassen. Strø rosmarin over frittataen og bag den i 30 minutter.

7

Top med purløg eller andre friske krydderurter.

Tips og Tricks


Friske krydderurter smager skønt i frittataen - så eksperimenter med frisk timian, rosmarin eller persille. Her har jeg blot tilsat tørret rosmarin og toppet med purløg. Friittataen kan naturligvis også varieres i forhold til, hvilke grøntsager der tilsættes, det anbefales dog med kartofler som grundelement.


lækker vegetarisk frittatavegetarisk frittata med kartoffel og champignon

Tags