Varme hveder (teboller)


Morgenmad

Sofie Engkjær
Teboller

Ingen store bededag uden varme hveder smurt med tandsmør, det er nemlig en hyggelig og velsmagende tradition, som kun bliver bedre af, at hvederne er hjemmebagte. Denne opskrift på varme hveder er søde, bløde, lette og og luftige. Hvederne kan dog sagtens bages og spises året rundt, så hedder de bare teboller eller bamseboller i stedet.

Ingredienser


25 g. gær

2 dl. mælk

2 æg

1 tsk. salt

2 spsk. sukker

2 tsk. stødt kardemomme

400 g. hvedemel

100 g. hvid hvede fuldkornshvedemel

75 g. blødt smør

Fremgangsmåde


1

Hæld mælk i en kasserolle og lun det, til det er lillefingervarmt.

2

Kom lun mælk i en skål og rør gær i. Rør dernæst æg, sukker, salt og kardemomme i. Tilsæt hvid hvede fuldkornshvedemel og ælt dejen i en røremaskine eller med håndkraft i ca. 10 minutter, mens hvedemel gradvist røres i dejen. Dejen skal være glat, sammenhængende og skinnende.

3

Skær stuetempereret smør i små tern og ælt dem ind i dejen.

4

Lad dejen hæve i sin skål under et rent viskestykke et lunt sted i 60 minutter.

5

Beklæd en bageform eller bageplade med bagepapir og drys mel ud på køkkenbordet. Vend dejen ud på bordet og del dejen i 12 stykker, som formes til boller. Kom bollerne i bageformen eller på bagepladen og lad dem hæve under et rent viskestykke i 45 minutter.

6

Tænd ovnen på 200 grader varmluft og bag bollerne i den forvarmede ovn i 10-15 minutter, til bollerne er gyldne og færdigbagte.

Tips og Tricks


Dejen er tilsat lidt hvid hvede fuldkornshvedemel for lidt ekstra fuldkorn, men det kan sagtens udelades og erstattes med en tilsvarende mængde hvedemel. Server bollerne lune eller ristede med et godt lag smør.


Varme hvederTeboller med fuldkorn

Tags