Syltede squash i olivenolie


Syltede squash i olivenolie

Denne opskrift giver dig perfekt tilbehør til en masse retter. Syltede squash i olivenolie kan blandt andet bruges som topping på pizza eller lignende. Alternativt kan du bruge dem sammen med frisk pasta eller andre retter, hvor du har brug for lidt ekstra smag.

Ingredienser


1 squash (gerne lidt stor)

4 fed hvidløg

400 ml olivenolie

1 tsk nelliker (kan udelades)

Et par kviste timian

Fremgangsmåde


1

Start med at skylle grøntsagerne. Skær dem så i aflange stykker ved at skære på skrå. Nu kan du vælge at grille eller bage dem. De får en lidt kraftigere smag, hvis de bliver grillet inden. I ovnen skal de have 5 minutter ved meget høj varme (220 grader). På grill skal de have indtil de får en pæn farve på hver side. Giv dem endelig ikke for meget. De skal kun tage farve.

2

Nu skal du lave selve glasset. Kom lidt skoldhed vand i et glas og ryst det. Så kommer du af med eventuelle bakterier i dit glas. Kom så squash og hvidløg i glasset sammen med olivenolie og timian.

3

Luk dit glas og sæt det i køleskabet. De bliver klart bedst efter et par uger på køl. De kan holde rigtig lang tid så længe de bliver i dit køleskab. Velbekomme!

Tips og Tricks


Du kan bruge denne slags marinade til mange forskellige grøntsager. Du kan ret let opbygge et lager, som du kan bruge over en sommer. De går også rigtig godt i salater, når der laves grillmad generelt.


Syltede squash - OpskriftSyltede squash - Vegetar

Tags