Sundere cookies med blåbær og chokolade


Dessert

Sofie Engkjær
Cookies med blåbær og chokolade

Hvad siger du til cookies fyldt med nærende ingredienser? Min opskrift på sundere cookies indeholder blandt andet havregryn, vilde blåbær, banan, mørk chokolade og nøddesmør. De smager skønt og mætter dejligt. Jeg har lavet de sundere cookies igen og igen - både med og uden blåbær, og det er sjældent, at jeg ikke har et par stykker gemt i køleskabet til en lang eftermiddag.

Ingredienser


1 moden banan

60 g grovvalsede havregryn

60 g finvalsede havregryn

1 spsk mandelsmør

1 spsk smør

1 spsk kokossukker

1 tsk kanel

En knivspids salt

50 g mørk chokolade

1 dl vilde blåbær

Hakkede mandler til pynt

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Brug en stavblender til at blende banan, smør og mandelsmør sammen.

2

Tilsæt dernæst havregryn, kokossukker, kanel og salt og rør godt sammen. Hak chokolade og kom den i dejen sammen med blåbær, som vendes forsigtigt i.

3

Hvis dejen er for fast tilsæt da lidt mælk. Tril dejen til seks kugler og brug hånden til at mase dem flade på en bageplade.

4

Top med hakkede mandler og bag dem i midten af ovnen i 20 minutter til de er sprøde og gyldne.

Tips og Tricks


Brug opskriften som en basisopskrift og eksperimenter med forskellige typer af bær, nøddesmør og tilsæt eventuelt tørret frugt, hakkede nødder eller kokosmel.


Cookies med blåbær og chokolade - vegetarCookies med blåbær og chokolader - Opskrift

Tags