Spicy Spelt - En efterårsret!


Hovedret

SoenderjydenPaaSU

Spelt
Loading...

Hvad er en god efterårsret? det kommer vel an på, hvad man forbinder med efterår - tænker jeg. Jeg har altid elsket efterår, jeg elsker duften og lyden af regn, smagen er varme krydderier, varmen fra mit uldtæppe, tykke sweatre og selvfølgelig massere af suppe og varm chokolade. Så for mig er en god efterårsret, noget der samler alle disse ting et sted. Den er varm, krydret, mættende og så er den også nemt og at lave. Jeg kan godt lide at lave retten, når jeg ved, at der venter mig et par lange dage på kontoret eller universitet, fordi der er rigeligt til overs og så bliver det altså nemt at klare aftenensdagen derpå. Men det kommer selvfølgelig an på, hvor sulten du er ;) Nu tænker du helt sikkert - kogt spelt… har du tabt sutten i en kornmark? Men neeeej, jeg er faktisk bare ikke den største fan af brune ris, så jeg gik og tænkte…. Hvis man kan lave salat af speltkerner, så kan man vel også lave så meget andet? Så deraf blev denne ret født, den er den perfekte ret, hvis man gerne vil have noget, der mætter og som varmer i disse kolde tider. Jeg valgte at koge mine speltkerner op med en bouillon, så der var lidt mere smag i dem. Derudover brugte jeg naturli ‘s minced meat, men du kan sagtens bruge oksekød eller hakket kylling, hvis du er mere til den slags.

Ingredienser


200 gram kogt speltkerner med en grønsagsboulion (Følg pakkens anvisninger)

2 knust fed hvidløg

200 gram naturli’s minced meat

1 stort løg i skåret, halveret og skåret i skiver

3 håndfuld snittet og vasket grønkål

1 peberfrugt i tern

3 små gulerødder i skiver

Krydderier: 1 tsk af følgende: Chiliflager, salt, peber, gurkemeje, spidskommen, basilikum og oregano

Fremgangsmåde


1

Kog speltkernerne efter pakkens anvisning

2

skyl, vask og skær grønsagerne

3

Steg grønsagerne først og kom derefter krydderiene.

4

Når krydderierne er godt fordelt i grønsagerne, kommes ‘’kødet’’ i. Steg godt igennem i 10 min og kom derefter speltkernene i.

5

Steg nu igennem i 15 min og server med creme fraiche eller skyr.

Tips og Tricks


Du kan sagtens erstatte spelt med ris; brune, vilde, hvide. Du kan faktisk bruge næsten alle former gryn og korn, hvis du ikke lige har spelt på lager.

spelt toppet med noget creme fraichespelt ingredienser

Tags