Små bananpandekager


Morgenmad, dessert

Sofie Engkjær
Bananpandekager

Bananskiver dyppet i pandekagedej er en lækker og sund form for bananpandekage, hvor bananerne ikke røres i dejen, men i stedet skæres i skiver og svøbes i pandekagedej, inden de steges i smør eller kokosolie. De små pandekager kan spises til morgenmad med toppings eller som en nem og velsmagende snack.

Ingredienser


2 bananer

2 æg

1 dl. mandeldrik el. mælk

1,5 dl. havregryn

1 dl. hvedemel

1 tsk. ahornsirup

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljepasta el. vaniljesukker

Et nip salt

Smør eller kokosolie til stegning

Fremgangsmåde


1

Skær bananer i skiver med en tykkelse på ca. 1 centimeter og sæt dem til side. Kom de resterende ingredienser i en skål og brug en stavblender til at opnå en ensartet dej.

2

Tilsæt 1 tsk. smør eller kokosolie på en middelvarm pande og dyp dernæst bananskiverne i pandekagedejen, inden de steges et par minutter på hver side, til de er gyldne og færdigbagte.

Tips og Tricks


Jeg synes særligt om at servere de små bananpandekager med bærkompot, nøddesmør og hakket mørk chokolade. Men jeg kan også anbefale at servere dem med lidt skyr, frisk frugt og hakkede nødder. De smager også godt serveret i alt sin enkelthed med en generøs mængde ahornsirup eller sukker.


Små bananpandekagerFyldte pandekager med banan

Tags