&w=3840&q=75)
Nybagte scones med dadler, valnødder og smør - præcis som de skal være - og ovenikøbet med fuldkorn. Dejen er nem at røre sammen, og da scones er uden gær, har du en hurtig løsning, hvis gæsterne banker på døren. Server dem lune med smør, emmentaler eller anden ost.
Ingredienser
100 g. hvedemel
100 g. havremel
2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
50 g. koldt smør
1 1/2 dl. græsk yoghurt
50 g. dadler uden sten
50 g. valnødder
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
Rør de tørre ingredienser godt sammen i en skål.
Hak dadler og valnødder groft og rør det i dejen.
Skær smørret i små tern og brug hænderne til kort at samle dejen. Rør yoghurten i dejen.
Form seks runde scones og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag sconesene i midten af ovnen, til de er gyldne og gennembagte. Det tager ca. 12-15 minutter.
Tips og Tricks
Lav en stor portion, og server dem til afternoon tea med forskelligt pålæg. Brug helst tørrede dadler. Hvis du ønsker det, kan du tilsætte en smule sukker til dejen eller lave din egen havremel ved at blende havregryn til fint mel.
&w=3840&q=75)
&w=3840&q=75)
&w=828&q=75)

&w=828&q=75)
&w=828&q=75)
&w=828&q=75)