Råsyltede rabarber


Tilbehør

Sofie Engkjær
Råsyltede rabarber

Hvis du er glad for rabarberkompot og bagte rabarber, vil du helt sikkert synes om råsyltede rabarber, som både kan spises i det salte og søde køkken. Spis dem på græsk yoghurt sammen med granola og friske bær eller server dem som topping på en sprød salat med spidskål, grønne asparges, ristede mandler og salatost. Opskriften kræver hverken mange ingredienser eller meget tid, så den er nem at gå til.

Ingredienser


5 rabarberstængler

1 1/2 dl. rørsukker

1 1/2 dl. vand

Fremgangsmåde


1

Skold et patentglas i kogende vand og rens rabarberstænglerne grundigt. Skær rabarber i tynde skiver på ca. 1 centimeter og kom dem i patentglasset.

2

Bring sukker og vand i kog i en lille gryde, skru ned på lav varme og tag gryden af varmen, når sukkeret er opløst. Hæld sukkerlagen over rabarberne og opbevar dem på køl natten over.

Tips og Tricks


Riv gerne lidt citronskal i sukkerlagen eller tilsæt kornene fra en halv vaniljestang, hvis du øsnker at spise de råsyltede rabarber som topping på morgenmaden. Hvis du udelukkende ønsker at bruge de råsyltede rabarber i det salte køkken, kan du eksperimentere med at tilsætte æblecidereddike.


Rabarber i sukkerlageNemme råsyltede rabarber

Tags