Rabarbercrumble med hvid chokolade, marcipan og mandler


Dessert

Sofie Engkjær
Rabarbercrumble

Rabarbercrumble med hvid chokolade, marcipan og mandler er den perfekte dessert til sommer, som de fleste med garanti vil synes om. Server den nemme crumble med flødeskum, god vaniljeis eller cremefraiche rørt med vaniljesukker.

Ingredienser


Fyld

350 g. rabarber

2 spsk. sukker

Smør til formen

Crumbledej

100 g. smør

2 tsk. vaniljesukker

40 g. grovvalsede havregryn

40 g. finvalsede havregryn

60 g. sukker

75 g. mandler

50 g. hvid chokolade

1,5 dl. hvedemel

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme. Skyl rabarber og skær dem i mindre tern. Smør en tærteform med smør og fordel rabarber med sukker i formen.

2

Brug hænderne til at blande blødt smør, vaniljesukker, havregryn, sukker og hvedemel sammen i en skål. Hak dernæst chokoladen og mandler i mindre stykker og tilsæt det til skålen med crumbledejen. Fordel crumbledejen over rabarberne og bag rabarbercrumblen i midten af ovnen til kagen er flot gylden, det tager ca. 20-25 minutter. Servér kagen lun med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Tips og Tricks


Hvis du har friske eller frosne jordbær på lager så tilsæt gerne en håndfuld af dem til rabarberne og bland dem med sukker, inden crumbledejen hældes over. Prøv også at erstatte finvalsede havregryn med grovvalsede for en grovere crumble. Du kan også erstatte halvdelen af den hvide chokolade med mørk chokolade.


Rabarbercrumble med hvid chokoladeRabarbercrumble med marcipan

Tags