Pekanbarer med kikærter og chokolade


Opskrift billede

Jeg elsker søde snacks med dadler, nødder og mørk chokolade – hvad enten det er kager, dadelkugler eller barer. Her har jeg tilsat en hel dåse kikærter, hvilket giver bløde barer med ristede pekannødder, sprød mørk chokolade og et nip flagesalt. Nyd dem som en sød afslutning på et måltid eller som en lækker snack, når eftermiddagssulten melder sig.

Ingredienser


100 g. pekannødder

230 g. kikærter, drænet vægt (svarende til én dåse)

130 g. frisk dadler

2 spsk. peanutbutter

1 tsk. kanel

75 g. mørk chokolade

Flagesalt

Fremgangsmåde


1

Rist nødderne på en tør pande, til de får en gylden farve.

2

Skyl kikærterne grundigt, dup dem tørre, og fjern stenene fra dadlerne.

3

Kom halvdelen af nødderne i en kraftig foodprocessor og blend dem fint. Tilsæt kikærter, dadler, peanutbutter, kanel og et nip flagesalt. Blend, indtil massen er cremet. Fordel kikærtemassen i et lille fad.

4

Smelt chokoladen over vandbad, hæld den over kikærtemassen, og drys med flagesalt samt de resterende nødder, evt. grofthakket. Opbevar på køl og skær ud i barer.

Tips og Tricks


Hvis du ikke har friske dadler, kan du lægge tørrede dadler i blød i kogende vand og bruge dem i stedet. Peanutbutter kan erstattes med mandelsmør, og hvis du ønsker en mindre julet smag, kan du bruge et nip vaniljepulver i stedet for kanel. Husk at opbevare pekanbarerne på køl.



Opskrift billede 2
Opskrift billede 3

Tags


Relaterede Opskrifter