Peanutbutteris med karamelchokolade


Dessert

Sofie Engkjær
Is med peanutbutter

Is er den nemmeste dessert at servere, når der kommer gæster på besøg, for det kan laves flere dage i forvejen og tager ikke lang tid at lave, og så kræver det hverken ismaskine eller erfaring at røre en is sammen. Derudover kan is varieres i det uendelige, men jeg vil dog gerne slå et slag for denne opskrift af en vidunderlig is, som er med peanutbutter, peanuts og mørk chokolade med karamel og havsalt.

Ingredienser


1/2 l. piskefløde

En dåse kondenseret mælk

4 spsk. peanutbutter

100 g. mørk chokolade med karamel og havsalt, vi brugte den fra Lindt

En håndfuld salte peanuts

Et nip saltflager

Fremgangsmåde


1

I en skål for sig piskes fløde til en luftig flødeskum.

2

I en anden skål tilsættes kondenseret mælk, peanutbutter, hakket chokolade, peanuts og salt. Vend peanutblandingen forsigtigt i flødeskummen og smag til. Dernæst kommes isen i en rugbrødsform og pyntes med mere chokolade og peanuts. Frys i mindst fire timer og nyd den lækre is i sprøde isvafler.

Tips og Tricks


Sålænge du har fløde og kondenseret mælk til rådighed, så kan du nemt variere opskriften ved blot at tilsætte andre ingredienser til skålen med den kondenseret mælk såsom kakaopulver, lakridspulver, daim, skildpadder eller andre søde favoritter.


Is med karamelchokoladeIs med havsalt

Tags