&w=3840&q=75)
Hvis du har en surdej, kender du sikkert til at have dej i overskud efter hver fodring. Det kan du blandt andet bruge til at lave lækre pandekager med chokolade. Servér dem til morgenmad med sirup, frisk frugt eller græsk yoghurt med honning.
Ingredienser
130 g. surdej (ikke aktiv)
130 g. mælk
1 æg
15 g. smør
75 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. rørsukker
Et nip salt
50 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Smelt smør i en lille gryde.
Rør surdej, mælk, æg og det smeltede smør godt sammen. Tilsæt mel, bagepulver, vaniljesukker, rørsukker og salt, og rør dejen ensartet.
Hak chokoladen groft og vend den i dejen.
Smelt lidt smør på en middelvarm pande, og steg pandekagerne gyldne på begge sider.
Tips og Tricks
Lav gerne en større portion, og opbevar pandekagerne på køl – så har du nemme og lækre rester. Hvis du har lyst, kan du erstatte chokoladen med blåbær og tilsætte lidt revet citronskal – det smager nemlig også fantastisk!
&w=3840&q=75)
&w=3840&q=75)
&w=828&q=75)

&w=828&q=75)
&w=828&q=75)
&w=828&q=75)