Nemme rugbrødsboller med chokolade, hasselnødder og dadler


Opskrift billede

Hvis du har en rest tørt rugbrød, er den her opskrift perfekt til dig! Her får du en nem og lækker opskrift på rugbrødsboller med mørk chokolade, hasselnødder og dadler. Bollerne kræver ingen hævetid, så du kan hurtigt servere dem eller fryse dem ned til madpakken. Skynd dig i køkkenet og få brugt de tørre rugbrødsrester!

Ingredienser


300 g. rugbrød

1 dl. mælk

2 æg

40 g. kokossukker

4 spsk. kakao

1 tsk. vaniljesukker

50 g. dadler uden sten

50 g. hasselnødder

50 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2

Smuldr rugbrødet helt fint i en skål med hænderne.

3

Hak dadler, hasselnødder og mørk chokolade groft.

4

Tilsæt mælk, æg, kokossukker, kakao, vaniljesukker, hakkede dadler, hasselnødder og chokolade til skålen med rugbrød. Rør godt rundt, indtil dejen er klistret og sammenhængende.

5

Form 10 dejklatter med en ske, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 minutter. Lad dem køle helt af, inden de serveres.

Tips og Tricks


Lad dig ikke afskrække af dejens klistrede konsistens – den kan ikke formes som almindelige boller. Brug i stedet en ske til at sætte dejklatter på bagepladen. Nyd bollerne, som de er, eller med et gavmildt lag smør. Brug helst tørrede dadler frem for de friske fra papæske, og prøv med andre nødder, hvis du ikke har hasselnødder.



Opskrift billede 2
Opskrift billede 3

Tags


Relaterede Opskrifter