Nem og billig risalamande


Opskrift billede

Risalamande! Årets bedste dessert, hvis du spørger mig. Den skal være helt klassisk og serveres med lun kirsebærsauce – så er der garanti for en god jul. Her får du en nem og budgetvenlig opskrift på risalamande, hvor jeg bruger vaniljesukker i stedet for vaniljestænger. Jeg bruger også mandelsplitter i stedet for hele smuttede mandler – men det er helt op til dig.

Ingredienser


170 g. grødris

1 1/2 dl. vand

1 l. mælk (gerne sødmælk)

Et nip fint salt

2 spsk. flormelis

2 tsk. vaniljesukker

100 g. mandelsplitter

300 ml. piskefløde

Fremgangsmåde


1

Skyl grødrisene grundigt i en si, og kog dem i vand i et par minutter.

2

Tilsæt mælk og salt, og lad grøden koge ved svag varme i ca. 45 minutter. Rør ofte, så grøden ikke brænder på. Lad grøden køle helt af.

3

Pisk fløden til blødt flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med den afkølede risengrød, flormelis, vaniljesukker og mandelsplitter. Tilsæt eventuelt mere sukker.

Tips og Tricks


Husk at gemme en hel smuttet mandel, hvis risalamanden skal serveres juleaften. Hvis du vil gøre smagen ekstra luksuriøs, kan du koge en vaniljebælg med i grøden og fjerne den, når den er færdig. Alternativt kan du bruge kornene fra en vaniljestang i stedet for vaniljesukker – smag i så fald til, om der skal tilsættes lidt ekstra flormelis.



Opskrift billede 2
Opskrift billede 3

Tags


Relaterede Opskrifter