Nem jordbærkompot


Nem

Sofie Engkjær

jordbærkompot opskrift. Velegnet til grød, yoghurt og lignende.

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker toppings - toppings på salat, grød og sågar toppings på en simpel ostemad. For øjeblikket er min favorit topping bærkompot og gerne denne jordbærkompot. Den er som bonus nem, hurtig og sund. Brug den på yoghurt, grød, ost eller i en pandekage med vaniljeis.

Ingredienser


250 gr frosne jordbær

2 spsk kokos- eller rørsukker

1 tsk citronsaft

2 spsk chiafrø

Fremgangsmåde


1

Kom jordbærrene i en kasserolle og bring dem i kog. Kog ved svag varme og tilføj sukker og citronsaft.

2

Tag kasserollen af varmen og blend kompotten til den ønsket konsistens. Tilføj chiafrø og rør godt rundt.

3

Lad kompotten køle af og kom den dernæst på køl. Chiafrøene vil på et par timer suge væsken til sig, så jordbærkompotten er mindre flydende.

Tips og Tricks


Foretrækker du andre bær fremfor jordbær? Så erstat jordbærrene med hindbær, blåbær, solbær eller hvad du ellers har liggende i fryseren. Min personlige favorit er med hindbær eller jordbær - men du kan også sagtens blande.

En lækre jordbærkompot som spise sammen med en chiagrød

Tags