Græsk yoghurt, skyr eller yoghurt med hjemmelavet, sprød granola er nok min yndlingsmorgenmad i hverdagen. Det er hurtigt at lave, smager skønt og mætter godt. Morgenmaden kan desuden varieres i det uendelige med forskellige slags granola. Her har jeg lavet en variant med peanutbutter, honning og kokosmel – mums!
Ingredienser
80 g. honning
80 g. peanutbutter
1 tsk. vaniljesukker
Et nip flagesalt
115 g. grovvalsede havregryn
50 g. græskarkerner
30 g. kokosmel
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Smelt honning og peanutbutter sammen i en lille gryde. Rør vaniljesukker og salt i blandingen.
Hæld havregryn og græskarkerner i en stor skål, tilsæt honning- og peanutbutterblandingen, og rør det hele godt sammen.
Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 20 minutter, tilsæt kokosmel et par minutter inden granolaen er helt gylden og vend det et par gange undervejs. Lad granolaen køle helt af, før den opbevares i en lufttæt beholder.
Tips og Tricks
Hvis din peanutbutter er usaltet, kan du tilføje et ekstra nip salt til granolaen. Du kan også variere opskriften med nødder, kokosflager, mørk chokolade eller tørret frugt. Granola er nemlig en oplagt måde at få brugt små rester af nødder, kerner og frø. Lav gerne en stor portion – det forsvinder hurtigt!







