Nem granola med peanutbutter


Morgenmad

Opskrift billede

Græsk yoghurt, skyr eller yoghurt med hjemmelavet, sprød granola er nok min yndlingsmorgenmad i hverdagen. Det er hurtigt at lave, smager skønt og mætter godt. Morgenmaden kan desuden varieres i det uendelige med forskellige slags granola. Her har jeg lavet en variant med peanutbutter, honning og kokosmel – mums!

Ingredienser


80 g. honning

80 g. peanutbutter

1 tsk. vaniljesukker

Et nip flagesalt

115 g. grovvalsede havregryn

50 g. græskarkerner

30 g. kokosmel

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Smelt honning og peanutbutter sammen i en lille gryde. Rør vaniljesukker og salt i blandingen.

2

Hæld havregryn og græskarkerner i en stor skål, tilsæt honning- og peanutbutterblandingen, og rør det hele godt sammen.

3

Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 20 minutter, tilsæt kokosmel et par minutter inden granolaen er helt gylden og vend det et par gange undervejs. Lad granolaen køle helt af, før den opbevares i en lufttæt beholder.

Tips og Tricks


Hvis din peanutbutter er usaltet, kan du tilføje et ekstra nip salt til granolaen. Du kan også variere opskriften med nødder, kokosflager, mørk chokolade eller tørret frugt. Granola er nemlig en oplagt måde at få brugt små rester af nødder, kerner og frø. Lav gerne en stor portion – det forsvinder hurtigt!



Opskrift billede 2
Opskrift billede 3

Tags


Relaterede Opskrifter