Sprøde, hjemmelavede myslibarer med peanutbutter, honning, vanilje, mandler, chiafrø, græskarkerner og chokolade - sikke en kombination! Perfekt til madpakken eller til en kop kaffe derhjemme. Opskriften kan varieres alt efter, hvad du har i skabet. Jeg lover dig, at det bliver godt.
Ingredienser
4 spsk. flydende honning
4 spsk. peanutbutter
1 spsk. smør, smeltet
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
Et nip salt
100 g. grovvalsede havregryn
80 g. mandelsplitter
2 spsk. chiafrø
3 spsk. græskarkerner
50 g. mørk chokolade, hakket
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Rør honning, peanutbutter, smeltet smør, æg, vaniljesukker og salt godt sammen i en skål. Tilsæt derefter de tørre ingredienser. Brug fingrene og/eller en ske til at fordele blandingen i et ovnfast fad beklædt med bagepapir.
Bag myslibarerne i ca. 15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle helt af, inden du skærer dem ud i barer.
Tips og Tricks
Jeg har brugt mandelsplitter, men du kan naturligvis hakke dine egne nødder, ligesom du kan erstatte peanutbutter med mandel- eller cashewsmør og græskarkerner med solsikkekerner eller en blanding. Jeg tilsætter mørk chokolade, men det kan sagtens undlades. Du kan også smelte lidt chokolade og hælde over barerne, når de er helt afkølede.







