Morgenbrød


Forret

Caroline T Hansen

morgenbroed direkte ud af ovnen

Friskbagt morgenbrød er simpelthen noget, jeg får alt for sjældent. Men når det endelig skal være, så skal det være efter denne opskrift. Opskriften indeholder honning, som giver brødet en helt fantastisk sød og mild smag. Perfekt til morgenbordet. Med et godt lag smør eller en skive ost. Og en god kop kaffe til! Man kan sagtens lave boller af samme opskrift og der er til ca. 12-14 stk. Men når man som jeg har en miniovn, der max kan bage 6 boller ad gangen, så bliver processen pludselig lidt længere, end man måske havde tænkt sig. Så derfor; For at spare tid, i mit lille køkken, snoede jeg 3 små brød og resultatet var bare helt i orden! Under den sidste omgang brødbagning, havde jeg gang i en marinara-sauce (se under hovedretter) og prøvede mig lidt frem, med lidt timian, flagesalt og olie. Selvom brødet ikke er et madbrød, så virkede det helt fint. Den havde stadig sødmen fra honningen, men med flagesalt kunne det også noget. Når man bor alene, så er det ikke altid, man får spist 3 brød, inden de kalder på skraldespanden.. så ligesom du kan fryse boller, kan du også fryse disse ned. Det er faktisk ret så smart, at tø det op natten over og så en tur i ovnen, inden du brygger morgenkaffen. Så er der lækker morgenmad så det basker. Go’ morgen & Velbekomme!

Ingredienser


6 dl vand

En halv pakke gær (25g)

1 spsk honning

2 tsk salt

2 spsk olie

150g rugmel

500-600g hvedemel

200g havregryn

Fremgangsmåde


1

Opløs gæren i lunken vand.

2

Tilsæt salt, olie og honning. Bland det godt og lad honningen blive opløst.

3

Til sidst blandes de tørre ingredienser i og dejen ældes godt (brug endelig en røremaskine hvis du har en!).

4

Lad dejen stå en time til hævning, med et fugtigt viskestykke over. Forvarm din ovn på ca. 225-250 grader.

5

Form dine brød/boller og bag dem i ca. 20-25 min. Lad det køle lidt på køkkenbordet.

Tips og Tricks


- Du kan udelade honningen og du vil få et brød, der egner sig fint som madbrød. - Pensl med æg, mælk eller olie for at få en fin farve og drys evt. med havregryn eller solsikkekerner.

et lækkert morgenbrød billede taget oppefrato lækre stykker morgenbrød

Tags