&w=3840&q=75)
Mazarinkage er en af mine favoritter, og her får du den i en mere næringsrig udgave med kikærter og mindre sukker. En hel dåse kikærter indgår i opskriften – og det kan ikke smages! Kikærterne gør kagen dejligt svampet og konfektagtig. Kagen er desuden glutenfri, hvis du bruger glutenfri havregryn. For ekstra luksus kan du tilsætte en håndfuld hakket chokolade og mandler.
Ingredienser
100 g. dadler (uden sten)
85 g. marcipan
210 g. kikærter fra dåse (drænet vægt)
50 g. finvalsede havregryn
1/2 dl. mælk
2 æg
1 spsk. smør
2 spsk. sirup
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Hæld kogende vand over dadlerne og lad dem trække i 10 minutter.
Riv marcipan groft på et rivejern.
Skyl kikærter grundigt og kom dem i foodprocessoren sammen med udblødte dadler, revet marcipan, havregryn, mælk, æg, smør, sirup, bagepulver og vaniljesukker. Blend til en cremet dej.
Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir og bag i midten af ovnen, til kagen er fast og gylden. Det tager ca. 25 minutter.
Tips og Tricks
Hvis du har lyst, kan du smelte mørk chokolade over vandbad og fordele det på kagen. Drys med en smule havsalt. Opbevar kagen på køl, hvor den får sin bedste smag og konsistens efter en nat. Så bliver den ekstra svampet, tung og intens i smagen – perfekt til at imponere gæster eller tage med på arbejde eller i skole, da den med fordel kan bages dagen før servering.
&w=3840&q=75)
&w=3840&q=75)
&w=828&q=75)

&w=828&q=75)
&w=828&q=75)
&w=828&q=75)