Marinara Sauce


marinara sauce på pasta

Fortæl en lille kort historie om denne opskrift. Hvorfor er det en god opskrift? Hvornår laver du oftest den her opskrift? Er det en oplagt sommer opskrift? Være lidt kreativ her Jeg sad en aften og fik sådan lyst til pasta. Pasta, sovset ind i tomatsauce, lækre krydderier og friskrevet parmesan. Men så vækkede virkeligheden, og mit ret så tømme køleskab, mig lige mit i drømmen. Alligevel fik jeg fremtryllet en lækker marinara-sauce, med de rester af krydderier og konserves jeg havde liggende i skabe og kurve. Den her marinara-sauce har en meget kraftig smag af tomat og den syrlighed der følger med. Man kan altid justere mængden af f.eks. tomatpuréen, til det mildere eller kraftigere. Der er så mange muligheder og den kan smages til med mange forskellige krydderier. I denne omgang fik jeg pasta og marinara-sauce, med et lækkert stykke hjemmebagt brød (opskrift kommer snart!). Mere behøvede jeg ikke, men du kan jo tilføje lige dét, som du ønsker. Frisk mozzarella eller, som jeg er helt pjattet med, lidt revet parmesan over kan gøre retten til en gourmetoplevelse i mit lille trinette. Friske tomater fra drivhuset (eller køledisken) og et par blade basilikum, så bliver det næsten ikke bedre. Mulighederne er mange, men her får i basen til en helt fantastisk, kraftig marinara-sauce. Med ingredienser man ofte har i køkkenet, som kan holde sig længe, men som også bør bruges inden for en rimelig tid. Værsgo’ & velbekomme!

Ingredienser


1 dåse hakkede tomater

25g tomatpuré

1 spsk olivenolie

1/2 rødløg

2 fed hvidløg

1 spsk paprika

1 spsk hvidløgspulver

En håndfuld blandet, frisk timian og oregano.

Salt & peber

Fremgangsmåde


1

Sæt vand over til din pasta/spagetti. Sæt pastaen i kog ifølge vejledning på pakken.

2

Hak rødløg, hvidløg og friske krydderurter.

3

Blend hakkede tomater, tomatpuré med dine hakkede løg og urter.

4

Vend blandingen ud på panden, ved lav til medium varme og tilsæt de tørre krydderier. Smag til med salt og peber.

5

Tilsæt marinara-saucen til din pasta/spagetti og drys evt. med lidt ost af eget valg.

Tips og Tricks


Denne marianara-sauce egner sig perfekt til den klassiske bolognese og du kan sagtens bruge den til andre retter, hvor du måske ville bruge en anden tomat-sauce.


marinara sauce på pasta på bordetmarinara sauce på pasta taget oppefra

Tags