Luksus toast med græskar


Hovedret

Sofie Engkjær
Luksus toast med græskar

Hvis morgenmaden, frokosten eller endda aftensmaden skal gå hurtigt, så tyer jeg gerne til at lave en nem toast. Jeg synes dog, at den klassiske variant med fyld af ost og ketchup er for kedelig, så jeg laver gerne denne luksus version med bagt hokkaido græskar, soltørrede tomater, spinat, ost og pesto. På den måde får jeg sneget lidt grøntsager ind i et nemt og hurtigt måltid.

Ingredienser


4 skiver godt brød

4 skiver ost

1/2 hokkaido græskar

2 spsk. grøn pesto

1 håndfuld babyspinat

70 g. soltørrede tomater

Olivenolie

Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær hokkaido græskarret i fine skiver og kom det på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys olivenolie, salt og peber over græskarskiverne og bag dem i ca. 25-30 minutter til de er gennembagte.

2

Smør de fire skiver brød med pesto og kom derefter bagte græskarskiver, spinat, soltørrede tomater og ost på to af brødene, inden de to resterende skiver brød lukker sandwicherne. Kom sandwicherne i en toastmaskine eller grill dem forsigtigt på en pande med smør, til brødet bliver sprødt, og osten smelter.

Tips og Tricks


Jeg bruger gerne vesterhavsost, emmentaler eller gouda i min toast, men du kan også sagtens bruge en stærkere ost, og savner du ketchup - så prøv at erstatte den grønne pesto med en rød variant. Du kan også med fordel komme syltet rødløg i toasten, det gør blot smagsoplevelsen endnu mere luksuriøs og lækker.


Luksus toast med spinat og pestoLuksus toast med soltørrede tomater

Tags