Overnight oats med rålakridspulver


Morgenmad

Sofie Engkjær
Køleskabsgrød med rålakridspulver

Overnight oats med havregryn, speltflager, yoghurt og med smag af sød lakrids er en nem og forfriskende morgenmad, som smager ekstra godt, når den serveres med hybenmarmelade og crunchy mandelsmør. Opskriften kan nemt ganges op, så er der morgenmad til at mætte flere munde i flere dage.

Ingredienser


1/2 dl. finvalsede havregryn

1/2 dl. finvalsede speltflager

1 dl. mælk

1/2 dl. yoghurt naturel

1 tsk. chiafrø

1/2 tsk. rålakridspulver

1 dadel, hakket og uden sten

Et nip salt

Fremgangsmåde


1

Aftenen forinden røres ingredienserne godt sammen til en grød i en lufttæt beholder. Opbevar grøden på køl natten over og tilsæt evt. ekstra væske. Server grøden næste morgen med hybenmarmelade og mandelsmør.

Tips og Tricks


Hvis ikke du har speltflager kan du erstatte dem med en tilsvarende mængde grovvalsede havregryn for en grovere struktur, men du kan også nøjes med blot at tilsætte finvalsede havregryn. Tilsæt gerne en ekstra dadel for mere sødme og top grøden med friske hindbær og et drys hvid chokolade, hvis ikke hyben er i sæson.


Overnight oats med lakridsOvernight oats med rålakridspulver

Tags