Køleskabsgrød a la risalamande


Morgenmad

Sofie Engkjær
Køleskabsgrød a la risalamande

Køleskabsgrød med græsk yoghurt, vanilje og mandelsplitter smager af risalamande og er derfor den perfekte morgenmad at spise i juletiden. Grøden er nem at lave for alle ingredienser røres blot sammen i en beholder aftenen forinden, grøden skal spises til morgenmad.

Ingredienser


1 dl. finvalsede havregryn

1,5 dl. mandeldrik

0,5 dl. vand

1 spsk. græsk yoghurt

2 tsk. mandelsplitter

1 tsk. chiafrø

0,5 tsk. vanilje pasta

1 dadel uden sten, hakket

Et nip salt

Fremgangsmåde


1

Bland alle ingredienser sammen i en beholder med låg. Lad grøden stå på køl mindst en time men gerne natten over. Top grøden med kompot, mandelsmør og hakkede mandler.

Tips og Tricks


For at fuldende smagen af risalamande kan køleskabsgrøden toppes med kirsebærkompot, kirsebærsovs eller en anden bærkompot. Grøden smager også godt toppet med mandelsmør og salte mandler. Prøv også at tilsætte lidt kanel eller kardemomme til grøden.


Køleskabsgrød med vaniljeKøleskabsgrød med mandler

Tags