Koldthævet focaccia med rosmarin


Bagværk

Kristoffer Andreasen

Koldthævet focaccia med rosmarin

Focaccia er en af de klassiske italienske opskrifter. Der er rigtig mange forskellige måder at lave dem på. Denne opskrift giver dig en af de mere simple, hvor du ikke selv skal bruge alt for lang tid i køkkenet. Det kan faktisk lade sig gøre uden at gå på kompromis med den gode smag.

Ingredienser


500 gram mel

445 ml lunkent vand

10 gram salt (ca. 2 tsk)

5 gram gær

Smør til at smøre bageformen

1 spsk frisk rosmarin

4 spsk olivenolie

Salt i flager til toppen

Fremgangsmåde


1

Start med at tage en skål frem og kom mel i sammen med salt og gær. Rør det godt rundt og kom herefter vandet i. Rør det hele godt rundt indtil melen og vandet er blandet. Du kan godt bruge en røremaskine her, men dejen behøver ikke blive æltet meget. Når dejen er klar kan du tilføje lidt olivenolie til skålen og smøre det ud med hånden. På denne måde undgår du, at dejen tørrer ud i køleskabet. Sæt dejen i køleskabet i minimum 12 timer.

2

Tag dejen ud af køleskabet. Tag et firkantet fad (eller et andet passende) og smør det med lidt olivenolie. Du kan bruge smør, hvis dit fad generelt ikke slipper let. Fold dejen et par gange ind over sig selv og flyt den herefter over i fadet. Du behøver ikke fordele den ud i fadet. Det skal dejen nok klare selv. Lad nu dejen stå i 2 - 4 timer på køkkenbordet.

3

Nu er det tid til at forme brødet. Brødet skulle gerne nu være fladet ud og fylde det meste af fadet. Nu kan du komme lidt mere olivenolie på toppen. Fordel rosmarin rundt på brødet og pres det ned med dine fingre. Pres dine fingre ned de fleste steder i dejen. Nu bør dejen fylde hele fadet og der skal gerne danne sig nogle luftbobler rundt omkring.

4

Bag din focaccia i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25 - 30 minutter. Tjek til den løbende, så den ikke bliver brændt. Du kan eventuelt give den lidt høj varme med grill til sidst, hvis den mangler farve. Lad den køle af i ca. 5 minutter inden servering. Velbekomme!

Tips og Tricks


Du kan selv prøve at lege med andelen af vand i din focaccia. Det kan tage lidt tid før man finder sin ønskede konsistens. Prøv desuden nogle forskellige toppings. Generelt bliver der lavet mange kreative focacciabrød med forskellige råvarer på toppen.

Koldhævet focaccia - opskriftKoldhævet focaccia med rosmarin i røremaskine

Tags