Kold julegrød


Morgenmad

Sofie Engkjær
Julegrød

Kold julegrød er overnight oats med brunkagekrydderi, som blot kræver en håndfuld ingredienser, du formegentlig allerede har på lager. Grøden røres sammen aftenen inden, den skal spises til morgenmad - spis den på farten eller med ro omkring dig. Top grøden med det, du synes bedst om såsom nøddesmør, hakkede nødder og frisk frugt.

Ingredienser


1 dl. finvalsede havregryn

1 dl. mælk

1/2 dl. kefir

1/2 moden banan

1 tsk. chiafrø

1 tsk. hampefrø

1 tsk. brunkagekrydderi

Fremgangsmåde


1

Mos bananen og kom den i en lufttætbeholder med havregryn, mælk, kefir, chiafrø, hampefrø og brunkagekrydderi. Rør godt sammen og opbevar grøden på køl natten over. Server grøden næste morgen med mandelsmør og kanelstegte æbler eller frisk frugt.

Tips og Tricks


Inden du spiser grøden kan du eventuelt tilsætte lidt mere væske, så får du en mere flydende grød. Rør også gerne græsk yoghurt eller vaniljeyoghurt i grøden i stedet for kefir, så bliver den ekstra cremet og god. Hvis du vil gøre grøden endnu mere julet så knus et par brunkager over grøden lige inden servering.


Kold julegrødOvernight oats

Tags