Kartoffelsalat med blomkål


Hovedret

Sofie Engkjær
vegetarisk kartoffelsalat

Kartoffelsalat hører sig sommeren til og er det perfekte tilbehør til grillaftener og friske salater. Kartoffelsalat er derudover nemt at lave og kan med fordel laves dagen forinden, eftersom det blot bidrager med mere smag. Salaten er desuden et godt bud på en sommerlig ret, der nemt kan tages med til et sammenskudsgilde, og så er der som bonus lidt grøntsager gemt i den kolde kartoffelsalat.

Ingredienser


Salaten

650 g nye kartofler

1/2 blomkål

5-10 radiser

8 stk syltede drueagurker

Dressing

1 dl yoghurt naturel - gerne 1,5%

1 spsk mayonnaise

1 bundt purløg

2 tsk sennep

1 tsk honning

1 tsk eddike

Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde


1

Rens kartoflerne og kog dem med skræl i cirka 12 minutter i letsaltet vand, lad dem derefter køle af. Rør yoghurt, mayonnaise, honning, sennep, salt, peber og purløg sammen til en dressing og smag til med eddike.

2

Skær kartoflerne i kvarte, og skær rødløg og syltede agurker i små tern og derefter skæres radiser og blomkål i fine skiver. Vend kartofler, grøntsager og dressing sammen. Pynt eventuelt kartoffelsalaten med purløg.

Tips og Tricks


Kartoffelsalat kan varieres alt efter sæson - prøv eventuelt at røre friskbælgede ærter eller stegte asparges i. Du kan også tilsætte krydderier såsom karry eller chiliflager for at gøre den stærkere eller prøve med ramsløg fremfor purløg i dressingen.


vegetarisk kartoffelsalat med blomkållækker kartoffelsalat med blomkål

Tags