Karamelsnitter med kakao


Opskrift billede

Karamelsnitter med dadelkaramel og kakaobund er en lækker og sundere snack, der er nem at lave på forhånd. Bunden består af pekannødder, havregryn, kakao, sirup og peanutbutter, mens karamellen laves af kokosmælk og dadler. Det hele toppes med mørk chokolade og et drys flagesalt.

Ingredienser


Bund

50 g. pekannødder

100 g. havregryn

2 spsk. kakao

2 spsk. peanutbutter

2 spsk. sirup

2 spsk. vand

Flagesalt

Karamel

20 friske dadler (uden sten)

2/3 dl. kokosmælk

1/2 dl. vand

1 tsk. vaniljesukker

Et nip flagesalt

Chokolade

75 g. mørk chokolade

Flagesalt

Fremgangsmåde


1

Rist nødderne på en tør, middelvarm pande, indtil de er gyldne.

2

Blend ingredienserne til dadelkaramellen, og fordel karamellen over dejen – der vil være lidt karamel i overskud.

3

Smelt chokoladen over vandbad, og fordel den forsigtigt og jævnt over karamellen. Drys med flagesalt. Opbevar på køl, og skær ud i barer inden servering.

Tips og Tricks


I opskriften bruger jeg pekannødder, men du kan også vælge mandler eller en blanding af begge. Dadelkaramellen giver overskud, som du kan bruge som dip til frugt eller servere på yoghurt, grød eller brød. Opbevar den i en lufttæt beholder på køl. Hvis du foretrækker det, kan du erstatte den mørke chokolade med mælkechokolade.



Opskrift billede 2
Opskrift billede 3

Tags


Relaterede Opskrifter