&w=3840&q=75)
Karamelsnitter med dadelkaramel og kakaobund er en lækker og sundere snack, der er nem at lave på forhånd. Bunden består af pekannødder, havregryn, kakao, sirup og peanutbutter, mens karamellen laves af kokosmælk og dadler. Det hele toppes med mørk chokolade og et drys flagesalt.
Ingredienser
Bund
50 g. pekannødder
100 g. havregryn
2 spsk. kakao
2 spsk. peanutbutter
2 spsk. sirup
2 spsk. vand
Flagesalt
Karamel
20 friske dadler (uden sten)
2/3 dl. kokosmælk
1/2 dl. vand
1 tsk. vaniljesukker
Et nip flagesalt
Chokolade
75 g. mørk chokolade
Flagesalt
Fremgangsmåde
Rist nødderne på en tør, middelvarm pande, indtil de er gyldne.
Blend ingredienserne til dadelkaramellen, og fordel karamellen over dejen – der vil være lidt karamel i overskud.
Smelt chokoladen over vandbad, og fordel den forsigtigt og jævnt over karamellen. Drys med flagesalt. Opbevar på køl, og skær ud i barer inden servering.
Tips og Tricks
I opskriften bruger jeg pekannødder, men du kan også vælge mandler eller en blanding af begge. Dadelkaramellen giver overskud, som du kan bruge som dip til frugt eller servere på yoghurt, grød eller brød. Opbevar den i en lufttæt beholder på køl. Hvis du foretrækker det, kan du erstatte den mørke chokolade med mælkechokolade.
&w=3840&q=75)
&w=3840&q=75)
&w=828&q=75)

&w=828&q=75)
&w=828&q=75)
&w=828&q=75)