Havresnitter med dadelkaramel og chokolade


Opskrift billede

Hvis du elsker TWIX eller karamelsnitter generelt, vil denne sundere version uden gluten og raffineret sukker være et hit. Havresnitterne er lavet med mandler, havremel og kokosmel, toppet med en cremet dadelkaramel og mørk chokolade – den perfekte eftermiddagssnack!

Ingredienser


Havrebund

50 g. mandler

100 g. havremel

30 g. kokosmel

2 spsk. sirup

2 spsk. vand

Flagesalt

Dadelkaramel

20 friske dadler (uden sten)

2/3 dl. kokosmælk

1/2 dl. vand

1 tsk. vaniljesukker

Et nip flagesalt

Toppings

100 g. mørk chokolade

Flagesalt

Kokosmel

Fremgangsmåde


1

Rist mandlerne på en tør pande, indtil de tager farve. Blend mandlerne i en foodprocessor sammen med havremel, kokosmel, sirup og salt, indtil det bliver til en klistret masse. Tilsæt lidt vand, hvis nødvendigt. Pres dejen med hænderne ned i en rugbrødsform beklædt med bagepapir, og frys i 30 minutter.

2

Blend ingredienserne til dadelkaramellen, indtil massen er blank og cremet. Smag til med salt og vanilje, og fordel karamellen jævnt på den kolde bund.

3

Smelt chokolade over vandbad, og hæld det forsigtigt over karamellen. Drys med flagesalt og kokosmel og opbevar snitterne på køl. Skær dem ud lige inden servering.

Tips og Tricks


Du kan bruge havregryn i stedet for havremel, hvilket giver en lidt grovere tekstur. Prøv også med andre nødder end mandler, eller skift til mandelmel for en finere bund. Jeg foretrækker mørk chokolade, men lys chokolade kan sagtens bruges, hvis du er mere til det. Husk at drysse med flagesalt og opbevare snitterne på køl for optimal smag og konsistens!



Opskrift billede 2
Opskrift billede 3

Tags


Relaterede Opskrifter