Havregrynskugler med appelsin og dadler


Dessert

Sofie Engkjær
Havregrynskugler i kokosmel

Havregrynskugler plejer at være et hit hos alle, så hvis du også er glad for klassiske havregrynskugler, kan du prøve denne opskrift på sundere havregrynskugler med dadler og smag af appelsin. De kan nydes som mellemmåltid året rundt eller som dessert i julemåneden.

Ingredienser


300 g. friske dadler, uden sten

5 dl. finvalsede havregryn

1 spsk. mandelsmør

2 spsk. kakaopulver

1 appelsin, skallen og saften heraf

2 dl. kokosmel til at trille kuglerne i

Fremgangsmåde


1

Kom dadler, havregryn, mandelsmør, kakaopulver og appelsinskal- og saft i en foodprocessor og blend til en samlet dej. Tril dejen til små kugler.

2

Tril kuglerne i kokosmel og opbevar dem på køl.

Tips og Tricks


Tril havregrynskuglerne i hakkede ristede mandler, frysetørrede hindbær, kokosmel eller dyp dem i smeltet mørk chokolade. Du kan også røre hakket mørk chokolade i dejen, inden de trilles. Hvis dejen er meget klistret, kan du med fordel stille dejen på kølen i 30 minutter, inden du triller dem i drys.


Havregrynskugler med orangesmagSundere havregrynskugler

Tags