Havregrød med smag af semlor


Morgenmad

Sofie Engkjær
Havregrød a la samlor

Har du smagt de svenske fastelavnsboller semlor? En semla fyldes med marcipan, friskpisket flødeskum og gærbollen smager sødt og varmt af kardemomme. I denne opskrift møder havregrød det svenske bud på fastelavnsbollen. Grøden er krydret med kardemomme og vanilje, og så er den toppet med revet marcipan, mandelsmør og græsk yoghurt, du evt. kan rørt lidt vaniljesukker i. Så kan du få stillet din lyst til fastelavnsboller ved morgenbordet!

Ingredienser


Havregrød

1/2 dl. finvalsede havregryn

1/2 dl. grovvalsede havregryn

1 dl. mandeldrik

1 1/2 dl. vand

1 tsk. chiafrø

1/4 tsk. stødt kardemomme

Et nip salt

Et nip vaniljepulver

Toppings

1 spsk. græsk yoghurt

Groftrevet marcipan

Mandelsmør

Fremgangsmåde


1

Kom havregryn, mandeldrik, vand, chiafrø, stødt kardemomme, salt og vaniljepulver i en kasserolle og skru op på middelvarme under hyppig omrøring. Når grøden begynder at småkoge skrues der ned på lav varme, til grøden er cremet og har nået sin rette konsistens. Tilsæt eventuelt mere væske.

2

Server den varme havregrød med groftrevet marcipan, græsk yoghurt og mandelsmør.

Tips og Tricks


Opskriften er til én person så gang den med antallet af munde, der skal mættes. Hvis du har en rest piskefløde så pisk det til flødeskum som alternativ til græsk yoghurt for en mere autentisk smag af semlor. Du kan også knuse kardemommefrø i stedet for at bruge stødt kardemomme, det giver en kraftigere smag.


Havregrød med kardemomme, marcipan og mandelsmørHavregrød med smag af semlor

Tags