Grønkålssalat med salatost og butternut squash


Grønkålssalat med salatost og butternut squash

Grønkålssalat med ovnbagt butternut squash, salatost, tranebær og saltede mandler er en fyldig salat, som kombinerer sødme fra butternut squashen, fedme fra salatosten og knas fra mandlerne. Salaten kan spises som en måltidssalat serveret til et godt stykke surdejsbrød med smør eller som tilbehør til aftensmaden.

Ingredienser


200 g. finthakket grønkål

½ butternut squash

100 g. salatost i krydderolie

50 g. tørrede tranebær

2 håndfulde hakkede saltede mandler

2 tsk. citronsaft

Friskkværnet salt og peber

Olivenolie

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Skær butternut squash i fine skiver og kom skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys olivenolie, salt og peber på dem, inden de bages i ca. 15 minutter, til de er gyldne og færdigbagte.

2

Kom skyllet og finthakket grønkål i en skål og masser kålen med citronsaft, lidt olie fra salatosten, salt og peber. Tilsæt tørrede tranebær, bagt butternut squash, salatost og hakkede saltede mandler.

Tips og Tricks


Prøv at erstatte salatosten med halloumi eller grillost og tilsæt eventuelt granatæblekerner eller æble skåret i tern. Salaten smager også godt med pitabrød skåret i stave dyppet i hummus eller med ristede valnødder som alternativ til saltede mandler.


Grønkålssalat med saltede mandler og butternut squashGrønkålssalat med mandler og tranebær

Tags