Grøn vegetar lasagne


En lækker vegetar lasagne som er klar til at blive spist.

Da jeg var barn rimede fredag på knorrs lasagne. Men her har jeg lavet mit bud på en lækker grøn og vegetarisk lasagne. For at få en lækker vegetarlasagne er det vigtigt at tilsætte en masse smagsgivere, tekstur og ikke mindst ost - alle disse ting indeholder min grønne vegetar lasagne. En vegetarlasagne er en super kandidat til en ugentlig vegetarret for dem der forsøger at ændre sine spisevaner til noget mere miljøvenligt.

Ingredienser


1 løg

2 fed hvidløg

Olie til stegning

1 revet squash

500 g frisk spinat

250 g ricotta

Salt og peber

Saften fra 1/2 citron

Frisk revet muskatnød

200 gram konge grønne linser (kan købes kogte i netto)

Et glas grøn pesto (130g)

1 pakke lasagneplade

Olie til at smøre fadet

1 stk frisk mozzarella

Fremgangsmåde


1

Start med at tænde ovnen på 200 grader. Kog de grønne linser, hvis du ikke har købt dem færdigkogte.

2

Kom de snittes løg og hvidløg og kommes over i en gryde med olie. Kom derefter den revet squash i gryden og lad det stege til væsken fordamper. Tilsæt spinat og drej rund til bladene falder sammen. Sku nu lidt ned for varmen og tilsæt ricotta, citronsaft og muskatnød. Smag til med salt og peber

3

Tag nu en skål og bland grønne linserne med grøn pesto. Nu skal lasagne samles. Du starter med at smøre fadet med olie og fordele 1/3 af spinatsaucen i bunden. Derefter ligger du lasagne plader på og halvdelen af linsesaucen. Dette gentager du en gang til og putter resten spinatsaucen øverst og toppen med mozzarella.

4

Put alufolie på toppen af fadet med lasagne og bag lasagnen i 30 min. Derefter tager alufolien af og lasagne bages i yderliere 10 minutter til osten er gylden.

Tips og Tricks


Tag lasagnen ud af ovnen og lad den gerne stå i 5-10 min. på køkkenbordet inden du spiser den, så den kan nå at sætte sig. Lasagnen kan serveres med en råkost salat eller salatblade med citronsaft og olie.


Tags