Grøn risret


grøn risret billede taget opperfra

Kan vi så lige blive enige om, at restemad er god mad? Godt så! Jeg er helt pjattet med at få ryddet køleskabet, for rester, sjatter, håndfulde og hvad der ellers ender med at være “tilbage”. Min fryser har ALTID edamame bønner og Chicken Bites fra LikeMeat. Mit skab har altid en eller anden form for ris; i dette tilfælde havde jeg en pakke Bonduelle riserstatning med ærter og squash liggende. De her 3 ingredienser er basen på en fantastisk risret, som jeg nyder at lave, når jeg ikke gider at lave mad. Den følelse kender vi nok alle sammen. Jeg er sikker på, at du ligger inde med noget, der ligner. Den er nem, lun og så sviner den ikke. Kog ris og smid på pande. Det passer sig selv og det eneste du skal gøre, er at røre en gang imellem - hvor nemt er det lige? Jeg synes ofte at risretter, kan blive en del tørre. Derfor nyder jeg at have et glas grøn pesto, som fast inventar i køleskabet. Det går nemlig rigtig godt, til denne i forvejen grønne ret. Jeg har tilføjet lidt ekstra grønt, af hvad jeg nu havde i køleskabet. Så længe du har basen af din risret (som i bund og grund bare bør være ris), så kan du tilføje hvad end du ønsker. Om det så er ketchup i stedet for pesto - det er lige meget. Retten er vegetarisk og alt efter hvad man smider i den, vegansk.

Ingredienser


1dl edamame bønner

½ pakke LikeMeat Chicken Bites

1 fed hvidløg

½ løg (rest)

Squash (rest)

Blomkål (rest)

Olie til panden

Pesto og persille for smag og pynt.

Fremgangsmåde


1

Kog dine ris, som anvist på pakken/posen.

2

Fyld edamamebønner i en skål og hæld kogende vand over. Lad disse stå for nu.

3

Tilsæt olie til en mellemvarm pande, kom hvidløg, løg og dine Chicken Bites på.

4

Tilsæt dine “leftovers”, i dette tilfælde blomkål og squash (skær/hak dem eventuelt, alt efter ønske).

5

Hæld vandet fra dine edamamebønner og tilsæt.

6

Til sidst kommes de færdigkogte ris i og et låg lægges over. Lad det stå ved lav varme i 5-10 min. (evt. imens du dækker bord) og rør ind imellem.

7

Servér med pesto på toppen og frisk persille.

Tips og Tricks


Byt pestoen ud med sursød-sauce eller steg din risret i en god gang teriyaki. Det gør retten en anelse mere spændende!


grøn risret billede taget opperfra med blik over bordet

Tags