Granola med pekannødder, kokos og chokolade


Morgenmad

Opskrift billede

Sprød granola til morgenmad findes der noget bedre? Denne enkle opskrift på granola er med pekannødder, kokos og mørk chokolade, en skøn kombination der giver lidt ekstra til skålen med havregryn, skyr, yoghurt eller grød. Opskriften er desuden både nem og hurtig at lave.

Ingredienser


100 g. grovvalsede havregryn

80 g. kokosmel

100 g. pekannødder

1 dl. honning

2 spsk. smør

Flagesalt

50 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde


1

Smelt smør og honning i en lille kasserolle ved lav varme.

2

Hak pekannødderne groft, og kom dem i en skål sammen med havregryn og flagesalt efter smag. Rør blandingen af honning og smør i.

3

Bag granolaen ved 150 grader varmluft i ca. 18-20 minutter. Vend et par gange undervejs. Tilsæt kokosmel et par minutter, før granolaen er færdig.

4

Hak chokoladen. Lad granolaen køle helt af, og tilsæt den hakkede chokolade.

Tips og Tricks


Lav gerne små skåle med græsk yoghurt, frugtkompot og et drys granola til brunchbordet, eller lav en stor portion til hverdagens morgenmad. Tilsæt eventuelt græskarkerner og tørrede tranebær samt et nip vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker. Du kan også krydre granolaen med lidt kanel.



Opskrift billede 2
Opskrift billede 3

Tags


Relaterede Opskrifter