Sprød granola til morgenmad findes der noget bedre? Denne enkle opskrift på granola er med pekannødder, kokos og mørk chokolade, en skøn kombination der giver lidt ekstra til skålen med havregryn, skyr, yoghurt eller grød. Opskriften er desuden både nem og hurtig at lave.
Ingredienser
100 g. grovvalsede havregryn
80 g. kokosmel
100 g. pekannødder
1 dl. honning
2 spsk. smør
Flagesalt
50 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Smelt smør og honning i en lille kasserolle ved lav varme.
Hak pekannødderne groft, og kom dem i en skål sammen med havregryn og flagesalt efter smag. Rør blandingen af honning og smør i.
Bag granolaen ved 150 grader varmluft i ca. 18-20 minutter. Vend et par gange undervejs. Tilsæt kokosmel et par minutter, før granolaen er færdig.
Hak chokoladen. Lad granolaen køle helt af, og tilsæt den hakkede chokolade.
Tips og Tricks
Lav gerne små skåle med græsk yoghurt, frugtkompot og et drys granola til brunchbordet, eller lav en stor portion til hverdagens morgenmad. Tilsæt eventuelt græskarkerner og tørrede tranebær samt et nip vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker. Du kan også krydre granolaen med lidt kanel.







