Granola med kokostern, mandler og æblemos


Morgenmad

Sofie Engkjær
Sprød granola med kanel og æblemos

Der er flere gode grunde til at lave sin egen granola: 1) Der er penge at sparre, og du kan bruge dine rester af nødder, kerner og tørret frugt. 2) Du bestemmer selv, hvor meget sukker og fedtstof, du tilsætter din granola. 3) Det er nemt at lave og smager himmelsk! I denne opskrift på hjemmelavet granola er granolaen sødet med æblemos og en smule honning, og så smager den varmt af kanel og kokos, så du får en sund og velsmagende start på dagen.

Ingredienser


2 spsk. honning

2 spsk. kokosolie

1 dl. æblemos

1 1/2 tsk. stødt kanel

Et drys flagesalt

Et nip vaniljepulver

4 dl. grovvalsede havregryn

1 dl. mandler, grofthakkede

1/2 dl. solsikkekerner

1/2 dl. kokostern

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Smelt kokosolie og honning i en kasserolle.

2

Tilsæt æblemos, kanel, flagesalt og vaniljepulver og rør rundt. Tag gryden af varmen. Rør grovvalsede havregryn, grofthakkede mandler og solsikkekerner sammen i en skål. Tilsæt blandingen af kokosolie, honning, æblemos og krydderier til skålen med de tørre ingredienser og rør godt sammen.

3

Fordel granolaen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i ca. 30 minutter, til det er sprødt og gyldent. Vend granolaen undervejs, så det bages jævnt. Lad granolaen køle af, inden du tilsætter kokostern. Opbevar i en lufttæt beholder.

Tips og Tricks


Drys din granola over yoghurt naturel, græsk yoghurt eller vaniljeskyr og server med æblekompot eller friske æbletern. Du kan også spise din granola på chiagrød, overnight oats eller nyde den i alt sin enkelthed som en sprød snack. Selvom opskriften er nem, så er det vigtigt, du holder øje med din granola under bagningen, så den ikke brænder på. Du kan naturligvis tilsætte andre nødder, frø og kerner til opskriften, hvis du har det på lager.


Granola med æblemosGranola med kokostern, mandler og æblemos

Tags