Skyr, yoghurt eller kefir serveret med hjemmelavet, sprød granola er den ideelle måde at starte dagen på - og det tager ingen tid, hvis du har en portion klar på forhånd. Opskriften her er med kakao, chokolade, valnødder og dadler – sødt og lækkert!
Ingredienser
4 spsk. honning
3 spsk. smør
3 spsk. rå kakao
1/2 dl. græskarkerner
1/2 dl. solsikkekerner
1 dl. valnødder
3 dl. grovvalsede havregryn
Et nip flagesalt
100 g. tørrede dadler
50 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Smelt honning og smør i en kasserolle, og rør kakaopulver i blandingen. Tag gryden af varmen.
Rør blandingen sammen med græskarkerner, solsikkekerner, valnødder og flagesalt.
Bag granolaen i cirka 20-25 minutter, til den er sprød. Vend undervejs.
Hak chokolade og dadler, og vend dem i granolaen, når den er afkølet. Opbevar i en lufttæt beholder.
Tips og Tricks
Du kan variere opskriften alt efter, hvilke nødder og kerner du har på lager. Jeg er særligt glad for kombinationen af valnødder og dadler – men prøv eventuelt hasselnødder som alternativ til valnødder. Du kan også udelade kakao og i stedet tilsætte 1 teskefuld vaniljesukker.







