Granola med chokolade, dadler og valnødder


Morgenmad

Opskrift billede

Skyr, yoghurt eller kefir serveret med hjemmelavet, sprød granola er den ideelle måde at starte dagen på - og det tager ingen tid, hvis du har en portion klar på forhånd. Opskriften her er med kakao, chokolade, valnødder og dadler – sødt og lækkert!

Ingredienser


4 spsk. honning

3 spsk. smør

3 spsk. rå kakao

1/2 dl. græskarkerner

1/2 dl. solsikkekerner

1 dl. valnødder

3 dl. grovvalsede havregryn

Et nip flagesalt

100 g. tørrede dadler

50 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde


1

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

2

Smelt honning og smør i en kasserolle, og rør kakaopulver i blandingen. Tag gryden af varmen.

3

Rør blandingen sammen med græskarkerner, solsikkekerner, valnødder og flagesalt.

4

Bag granolaen i cirka 20-25 minutter, til den er sprød. Vend undervejs.

5

Hak chokolade og dadler, og vend dem i granolaen, når den er afkølet. Opbevar i en lufttæt beholder.

Tips og Tricks


Du kan variere opskriften alt efter, hvilke nødder og kerner du har på lager. Jeg er særligt glad for kombinationen af valnødder og dadler – men prøv eventuelt hasselnødder som alternativ til valnødder. Du kan også udelade kakao og i stedet tilsætte 1 teskefuld vaniljesukker.



Opskrift billede 2
Opskrift billede 3

Tags


Relaterede Opskrifter