&w=3840&q=75)
Jeg er vild med hjemmelavet granola og spiser det gerne direkte fra glasset, så jeg fik idéen om at lave granola om til granola cookies. De er lavet med sirup, peanutbutter, smør og selvfølgelig havregryn, nødder, chiafrø og chokolade. Lige til at spise til en god kop kaffe.
Ingredienser
1/2 dl. ahornsirup
2 spsk. peanutbutter
2 spsk. smør
2,5 dl. grovvalsede havregryn
1 dl. blandede nødder
2 spsk. chiafrø
40 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smelt ahornsirup, peanutbutter og smør i en lille gryde ved lav varme, og rør blandingen godt sammen. Lad den derefter køle af.
Hak nødder og chokolade groft.
Bland havregryn, hakkede nødder, chokolade og chiafrø grundigt med den afkølede sirupsblanding. Form fem cookies, og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 10-12 minutter, og lad dem køle helt af, før de serveres.
Tips og Tricks
Hvis din peanutbutter er usaltet, kan du tilsætte et nip flagesalt. Du kan også tilføje kanel, kardemomme eller et nip vaniljepulver for ekstra smag. Brug de nødder, du bedst kan lide – her har jeg valgt en blanding af pekannødder og hasselnødder.
&w=3840&q=75)
&w=3840&q=75)
&w=828&q=75)

&w=828&q=75)
&w=828&q=75)
&w=828&q=75)