Græskarsalat med grønkål og feta


Salat

Kristoffer Andreasen

Græskarsalat med grønkål og feta

Græskar er fantastisk og egentlig meget alsidigt. Når efteråret kommer kan du finde det i mange opskrifter og endda ude i haverne. Denne græskarsalat er en let og fyldig salat, der sagtens kan bruges til aftensmad. Du kan eventuelt servere den sammen med noget brød, hvis du ikke laver andre retter.

Ingredienser


1 lille græskar (hokkaido eller anden)

200 gram feta

200 gram grønkål

50 gram mandler

3 spsk balsamico

3 spsk olivenolie

Salt og peber

Fremgangsmåde


1

Start med at tænde din ovn på 180 grader. Du kan selv bestemme om du vil skære dit græskar i tern eller i både. Du skal bare ikke lave stykkerne for tykke. Vend stykkerne i lidt olie med salt og peber og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dit græskar i ca. 30 minutter indtil stykkerne er møre og har fået lidt farve.

2

Tag dit grønkål frem og skyl det, hvis der er behov for det. Mange steder er grønkål klar til brug fra posen. Hak det i mindre stykker og kom det i en skål sammen med lidt olivenolie og rør lidt rundt, så det falder lidt sammen.

3

Nu kan du smuldre feta ned i skålen sammen med grønkål. Hak desuden dine mandler. Kom nu hele blandingen over i et serveringsfad eller behold det i skålen. Kom så græskar i skålen/fadet. Bland olivenolie med balsamico og fordel det udover din salat sammen med lidt flere hakkede mandler. Velbekomme!

Tips og Tricks


Du kan bruge forskellige græskar. Et af de letteste at tilberede er hokkaido, som du kan finde i de fleste supermarkeder. Du kan dog sagtens bruge andre græskar. Se hvad du har i dit lokale supermarked eller på dit lokale grøntsagsmarked. Du kan godt udskifte mandler med andre nødder, hvis du har dem.

Opskrift - Græskarsalat med grønkål og fetaVegetar - Græskarsalat med grønkål og feta

Tags