Græskarbrød med pumpkin spice


Dessert

Sofie Engkjær
Græskarbrød

Du kender formegentlig bananbrød, men har du smagt græskarbrød? Det er et sødt og krydret brød/kage, som smager godt med tandsmør og en varm kop te i de kolde måneder. Spis brødet til morgenmad eller som et sødt mellemmåltid med figner og nøddesmør. Frys brødet ned i skiver med madpakkepapir mellem hvert stykke, hvis du har rester til overs.

Ingredienser


330 g. hokkaidogræskar uden skræl

2 æg

120 g. kokossukker

65 g. smør

150 g. hvid hvede fuldkornsmel

150 g. hvedemel

2 1/2 tsk. pumpkin spice

1/2 tsk. kardemomme

1/4 tsk. vaniljepulver

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. fint salt

50 g. rosiner

50 g. valnødder

Fremgangsmåde


1

Skær hokkaidogræskaret i tern og kog det i en gryde i ca. 20 minutter, til det er mørt. Si vandet fra og brug en stavblender til at blende ternene til en græskarpuré.

2

Smelt smør i en lille kasserolle.

3

I en ren skål piskes æg og kokossukker til en luftig masse. Pisk dernæst smeltet smør og græskarpuré i. Si hvid hvede fuldkornsmel, hvedemel, bagepulver, pumpkin spice, kardemomme, vanilje og salt i dejen og rør godt rundt. Vend derefter rosiner og knuste valnødder i dejen. Hæld dejen i rugbrødsform beklædt med bagepapir og drys valnødder, kokossukker og kanel over dejen.

4

Bag græskarbrødet i midten af en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i ca. 50 minutter. Stik evt. en tandstik i midten af brødet, og når tandstikken kommer ren ud, er brødet færdigbagt.

Tips og Tricks


Har du ikke pumpkin spice? Så kan du bruge: 1 tsk. kanel, ½ tsk. stødt ingefær, ¼ tsk. stødt muskatnød og ¼ tsk. nelliker. Skru gerne op for mængden af krydderier. Hvis du ikke bryder dig om rosiner, kan du undlade dem og erstatte dem med mørke chokoladeknapper.


Græskarbrød med pumpkin spiceGræskarbrød med rosiner og valnødder

Tags