Græskar pandekager


Hovedret

Nanna Buch Pedersen

super lækkert græskarpandekage som er klar til at blive spist

December måned er den sidste måned, hvor hokkaidogræskar er i sæson - så det skal nydes fyldt ud. Forleden havde en rest bagt græskar og jeg besluttede mig for at lave dem til pandekager og jeg blev ikke skuffet. Pandekagerne ble svampet og lækre og fik den smukkeste orange farve. Jeg valgte at toppe dem med stegte tomater, syltede rødløg, frisk persille og tahin dressing.

Ingredienser


2,5 dl most græskar (græskaren skal være enten kogt eller bagt inden du laver den til mos)

2 dl havregryn

2 æg

2 dl mælk eller havredrik

1 tsk bagepulver

1 knivspids salt

Olie

Topping: Tomater (stegt på en pande evt.), Syltede rødløg, Frisk persille

Tahindressing: 2 spsk tahin, 2 spsk citronsaft, 2 spsk vand, 1 spsk honning

Fremgangsmåde


1

Start med at udhule samt koge eller bage hokkaido græskaren i 30 min.

2

Derefter kommer den græskaren med de resterende ingredienserne i en blender og blend det godt sammen

3

Varm en pande op til medium varme og put olien på og lav derefter alle små pandekagerne

4

Top pandekagerne med de ønskede toppings

Tips og Tricks


Pandekagerne kan også spises med frisk frugt og chokolade, hvis man har mere lyst til en dessert. Pandekagerne kan holde sig på køl i op til tre dage.

Græskarpandekage billede taget oppefra

Tags