&w=3840&q=75)
Hvis du søger en proteinrig morgenmad, der kan forberedes i forvejen og tages med på farten, så prøv den her glutenfri variant med løg, soltørrede tomater, spinat og ost. Lav en stor portion, og opbevar dem i en lufttæt beholder på køl - så bliver det ikke nemmere!
Ingredienser
1 løg
100 g. soltørrede tomater i olie
75 g. babyspinat
6 æg
200 g. hytteost
150 g. mandelmel
50 g. parmesan
1 tsk. bagepulver
1 tsk. chiliflager
Friskkværnet salt og peber
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Hak løg og soltørrede tomater fint, og steg dem på en pande ved middelvarme, indtil løgene bliver klare. Tilsæt spinat, og tag panden af varmen, når spinaten er faldet let sammen.
Pisk æggene godt sammen, og rør derefter hytteost, mandelmel, revet parmesan, bagepulver, chiliflager samt salt og peber i. Vend de stegte grøntsager i dejen.
Fordel 10 klumper af dejen på en bageplade med bagepapir, og bag hapserne i midten af ovnen i ca. 15-20 minutter, indtil de er gennembagte og gyldne.
Tips og Tricks
Tilsæt gerne hakket hvidløg eller grøntsagsrester som f.eks. hakket grønkål. Du kan også bruge en anden ost end parmesan – opskriften er nemlig perfekt til at få brugt rester. Server evt. morgenmadshapserne med gnavegrønt og hummus.
&w=3840&q=75)
&w=3840&q=75)
&w=828&q=75)

&w=828&q=75)
&w=828&q=75)
&w=828&q=75)