Figensalat med valnødder og gedeost


Salat

Kristoffer Andreasen

Figensalat med valnødder og gedeost

Figner har en fantastisk smag og er meget alsidige. Du kan både bruge dem på brød eller som her i en salat. Udover de lækre figner er der her kommet gedeost og valnødder i. Valnødderne er med til at give den lidt sprødhed, som nogle salat ellers kan mangle. Dressingen er med til at give retten det sidste pift. Du kan både bruge den som tilbehør til andre opskrifter eller som en ret i sig selv.

Ingredienser


4 store figner

100 gram valnødder

100 gram rucola

100 gram gedeost

3 spsk olivenolie

1 spsk balsamico

1 tsk honning

Salt og peber

Fremgangsmåde


1

Start med at tænde din ovn på 180 grader. Kom valnødderne på en bageplade og bag dem 5 minutter i ovnen. Herefter kan du hakke dem i lidt mindre stykker og sætte dem til side.

2

Skyl din rucola og lad det tørre. Skær figen og gedeost i mindre stykker og fordel det på et salatfad sammen med dit rucola. Kom de ristede valnødder over salaten.

3

Bland olivenolie, balsamico, honning, salt og peber i en lille skål. Fordel dressingen over salaten lige inden servering. Velbekomme!

Tips og Tricks


Du kan sagtens tilføje andre grøntsager til salaten, hvis du har dem i dit køkken. Desuden kan du godt tilføje en lækker krydderurt, hvis du har nogle. Dressingen kan sagtens ændres, hvis du gerne vil peppe opskriften lidt op.

Opskrift - Figensalat med valnødderVegetar - Figensalat med valnødder og gedeost

Tags