Dadelkaramel


Morgenmad

Sofie Engkjær
Dadelkaramel

Karamel smager skønt - det er jeg sikker på, de fleste kan blive enige om. Denne opskrift på sundere karamel er lavet på dadler og smager lige så skønt som klassisk dulce de leche. Dadelkaramellen kan spises som topping på havregrød, yoghurt eller som dip til sprøde æbler eller sågar i bagværk.

Ingredienser


16 friske dadler uden sten

1 dl vand

1/2 dl kokosmælk

1 tsk citronsaft

1 tsk vaniljesukker

Salt efter smag

Fremgangsmåde


1

Blend dadler, vand, kokosmælk og vaniljesukker. Smag derefter til med salt og kom karamellen på køl. Jeg bruger en stavblender, men en almindelig blender eller foodprocessor kan også bruges.

Tips og Tricks


Juster mængden af salt alt efter smag. Jeg foretrækker, at salten kan smages, så dadelkaramellen minder om saltkaramel. Prøv at toppe din havregrød med dadelkaramel, ristede mandler og æble - en perfekt og afbalanceret kombination at starte dagen med.


Dadelkaramel - OpskriftDadelkaramel - Vegetar

Tags