Cremet havregrød med banan og kokosmælk


Morgenmad

Sofie Engkjær
Cremet havregrød med banan

Det er oplagt at starte en kølig morgen med en skål mættende, nærende og varm havregrød. Hvis du er kørt træt i den samme smagsløse havregrød, kan du prøve denne nemme opskrift, som er med banan, kokosmælk og kanel, hvilket resulterer i en cremet og sød grød, som smager lækkert toppet med crunchy peanutbutter.

Ingredienser


1/3 dl. grovvalsede speltflager

2/3 dl. finvalsede havregryn

1/2 dl. kokosmælk

2 dl. vand

1/2 banan

1 dadel, hakket og uden sten

1 tsk. chiafrø

1/2 tsk. kanel

Fremgangsmåde


1

Tilsæt alle ingredienserne til en kasserolle og bring grøden i kog på middelvarme under hyppig omrøring. Skru straks ned på lav varme og lad grøden koge ind til den rette cremede konsistens. Tilsæt evt. mere væske. Server grøden med peanutbutter.

Tips og Tricks


Erstat gerne grovvalsede speltflager med grovvalsede havregryn - bare du tilsætter grovvalsede gryn eller flager, det giver nemlig grøden lidt bid. Hvis du er mere til grød med smag af chokolade, kan du undlade kanel og erstatte det med 1 tsk. bagekakao eller rå kakaopulver. Top også gerne grøden med frisk banan, hakkede peanuts og kokosflager.


Cremet havregrød med banan og kokosmælkHavregrød med spelt, kokos og banan

Tags